Hoppa till innehållet

Så redigerar du kontakter i bulk med Dextr

Publicerad:
Uppdaterad:
Ett blått band samlar utvalda porträttkort markerade med små kontrollsymboler.

När flera kontakter behöver samma förändring, det krävs onödig tid på att redigera varje profil separat. Dextr"s bulkvalsverktyg låter dig välja en grupp och tillämpa en åtgärd på alla valda kontakter.

Detta är användbart efter att ha importerat en adressbok, deltagit i ett evenemang eller beslutat att organisera en befintlig grupp människor.

Välj de kontakter du vill ändra

1. Öppna kontakter

Tryck på Kontakter i den nedre menyn. Detta öppnar kontaktområdet, där du kan använda hela kontaktlistan eller begränsa den till en tagg, favoriter eller en relation.

Dextr Kontakter sida med fliken Kontakter i den nedersta menyn markerad.
Tryck på Kontakter i den nedre menyn för att öppna dina kontaktlistor.

2. Aktivera bulk Välj

På sidan Kontakter trycker du på checklistan längst upp till vänster, omedelbart bredvid pilarna upp/ner. Detta aktiverar bulkval och lägger till urvalscirklar till kontaktraderna.

Dextr Kontakter sida med en blå kant och pil som pekar på checklistikonen med bulk-utvalda.
Tryck på checklistan bredvid de typpilar som kan aktivera bulkvälj.

3. Välj och granska din grupp

Tryck på valcirkeln bredvid varje person som du vill uppdatera. Använd endast Markera Alla när alla i den aktuella listan ska få ändringen.

Kontrollera den valda räkningen innan du väljer en åtgärd. Du kan också öppna en taggs kontaktlista först och använda samma checklista där. Exemplen nedan använder alla 16 löpande klubbkontakter.

På iPhone visas de tillgängliga bulkåtgärderna i urvalsverktygsfältet. På Mac använder du listans val- och åtgärdskontroller. De åtgärder som erbjuds beror på listan och utvalda kontakter; en arkiverad kontaktlista kan till exempel erbjuda Restore.

Sexton utvalda Dextr Kontakter med urvalsräkningen och verktygsfältet för bulkåtgärder markeras.
Kontrollera den valda räkningen och välj sedan en åtgärd från det nedre verktygsfältet.

Du kan börja från en taggs kontaktlista för att begränsa gruppen först. Den löpande klubblistan som används här innehåller redan 16 personer med taggar, relationer och händelsesammanhang.

Lägg till eller ta bort taggar

Antag att de 16 personerna i din löparklubb också spelar pickleball. Markera dem, tryck på den solida taggikonen för Lägga Taggar, välj pickleball och tryck på kryssrutan. De håller sin löpande klubbtagg och andra befintliga taggar.

Lägg till taggar till 16 kontakter med pickleball markerad och den markerade bockningen.
Lägg till pickleball till de 16 utvalda löparklubbskontakterna.

Om du vill ta bort en delad tagg trycker du på ikonen överstrukna tagg för Ta bort taggar, välj taggen och tryck på bockmärket. Exemplet visar pickleball vald för borttagning från 16 kontakter. Att ta bort en tagg ändrar deras klassificering; det tar inte bort kontakterna.

Ta bort taggar från 16 Kontakter med pickleball-taggen markerad.
Välj taggen för att ta bort från de valda kontakterna.

Välj taggar som hjälper dig att hitta människor senare, till exempel ett intresse, stad eller yrkesgrupp. Se och se Hur man organiserar kontakter med taggar och tagggrupper för steg-för-steg-taggning, fästa taggar, färger och emoji och Tag Groups.

Ställ in ett delat förhållande till dig

Tryck på den fyllda cirkelåtgärden för Set Relation till dig och välj sedan det förhållande som passar alla utvalda. Till exempel, om alla 16 löparklubbmedlemmar är nära vänner, välj Stäng Vän. Dextr tillämpar relationen och rensar urvalet.

Dextr relation plockare för 16 kontakter med Close Friend markerad.
Ställ in samma förhållande till dig för alla i urvalet.

Dessa uppdateringar Förhållande till dig. Det förklarar inte att varje utvald person har en relation med alla andra utvalda personer. Anslutningar mellan kontakter hanteras separat i deras profiler.

Inkludera endast personer för vilka den valda klassificeringen är korrekt. För att registrera hur två personer känner varandra, följ Anslut två kontakter i relationsguiden.

Arkiv Kontakter Du Använder Inte Längre

Välj kontakterna, välj Arkivoch granska bekräftelsen. Arkivering tar bort dem från aktiv användning samtidigt som de behåller sina Dextr - Rekord.

Arkivbekräftelse för 16 utvalda kontakter i Dextr.
Granska antalet kontakter och var arkiverade poster kommer att föras.

Öppna Inställningar → Arkiverade Kontakter för att hitta och återställa dem. Arkiverade poster är inte redigerbara förrän de är återställda, så det här är användbart för kontakter du vill behålla utan att inkludera dem i dina aktiva listor.

Deletion är en separat, permanent åtgärd. Där en raderad Dextr Kontakt är kopplad till Apple Contacts, som länkade poster kan också tas bort. Läs bekräftelsen noggrant, särskilt när flera personer väljs. Den där guide för rengöring täcker dessa val.

Kontrollera Ett Resultat Innan Du Går Vidare

Efter applicering av en bulkändring, lämna valläget och granska listan. Här innehåller löparklubben fortfarande 16 personer, och deras rader visar nära vän. Öppna en kontakt för att kontrollera dess uppgifter innan du flyttar till nästa grupp.

Running-club grupp med 16 kontakter och uppdaterade Close Friend relationer.
Den löpande klubbgruppen har fortfarande 16 personer, som nu visar nära vän.

Taggar och relation till dig är Dextr sammanhang; de är inte standardfält som exporteras till Apple Contacts. Om du är orolig för andra ändringar som når din adressbok, recension hur Kontakter Sync fungerar.

Bulkredigering fungerar bäst för beslut som du redan har gjort. När du behöver hjälp med att bestämma vad du ska göra med varje person, använd Dextr AI:s guidade recension Istället.