Hoppa till innehållet

Så tar du bort all Dextr-data permanent

Publicerad:
Uppdaterad:
Illustration av lager av papper till ”Så tar du bort all Dextr-data permanent”, med blå detaljer på en elfenbensfärgad bakgrund.

Så tar du bort all Dextr-data permanent

Innan du börjar

Om du lämnar Dextr eller vill ta bort den information du har lagrat i den, det finns flera kopior att redogöra för: appens data på varje enhet, dess synkroniserade data i iCloud och eventuella säkerhetskopior eller export du har hållit.

Att ta bort appen och ta bort dess iCloud-data är separata åtgärder. Apples borttagningsbekräftelse gör detta tydligt: borttagning Dextr från en iPhone tar bort appens lokala data, medan information som lagras i iCloud kvarstår tills du tar bort den kopian också.

Denna guide omfattar att ta bort din Dextr kontakt- och relationsdata. Köpregister och sekretessförfrågningar behandlas separat nedan.

Innan du tar bort något

Se till att detta är det resultat du vill ha. Deletion kan ta bort din Dextr taggar, relationer, First Met detaljer, introduktioner, journalposter, påminnelser och andra sparade sammanhang.

Du behöver inte bulk-ta bort människor inuti Dextr att avinstallera det. Att ta bort länkade kontakter i appen kan också ta bort sina Apple Contacts-poster. App-borttagningsstegen nedan är en annan operation.

Spara allt du tänker behålla innan du fortsätter. En VCF-kontaktkortsexport är inte en komplett kopia av din Dextr journal, påminnelser och relationssammanhang.

Steg 1: Stoppa Dextr Synkronisering på dina enheter

Gör en lista över iPhones, iPads och Macs där du har använt Dextr. Stäng av Dextr"S iCloud-åtkomst på dessa enheter och sedan avsluta appen på var och en.

På iPhone eller iPad, öppna Inställningar → ditt namn → iCloud → Se alla, hitta Dextr, och stäng av sin iCloud-åtkomst. På Mac, använd Systeminställningar → ditt namn → iCloud och applistan.

Och vår Guide till att stänga av iCloud för Dextr visar den här inställningen. Den är skild från Aktivera Kontakter Sync Insidan Dextr.

Håll de andra installationerna stängda när du tar bort molnet och lokala kopior. En installation du lämnar efter dig är fortfarande en kopia av din information; att ta bort molndata ensam är inte ett substitut för att kontrollera varje enhet.

Steg 2: Radera Dextr"S Lagrade iCloud-data

Så här tar du bort Dextr"S Säkerhetskopior

DextrLäst iCloud-appdata är separat från Apples helenhet iCloud Backup, som du kommer att checka in steg 4.

På iPhone eller iPad:

  1. Öppna Apples Inställningar App.
  2. Tryck på Ditt namn → iCloud.
  3. Öppet Förvaring, eller Hantera kontolagring på versioner som använder den etiketten.
  4. Hitta och öppna Dextr i lagringslistan.
  5. Välja Ta bort data från iCloud, eller motsvarande borttagningsalternativ som visas och läs bekräftelsen.
  6. Bekräfta endast när du är redo att ta bort den där molnkopia.

Apples Guide för iCloud-inställningar Visar hur man når den här skärmen.

Se till att den valda appen är Dextr. Denna operation gäller Dextrs molndata; det betyder inte att ta bort Kontakter Kategori från iCloud.

Om Dextr Listas inte, bekräfta att du använder det Apple-konto du använde med Dextr. Du kanske inte har lagrat Dextr appdata i det kontot. Kontrollera fortfarande lokala installationer och enhetsbackuper.

Steg 3: Ta bort lokala appdata

På iPhone eller iPad

  1. Hitta Dextr och på startskärmen.
  2. Tryck och håll in i ikonen och välj sedan Ta bort App. Om ikonerna börjar vicka istället, tryck på minusknappen på Dextr.
  3. Välja Ta bort App.

Ta bort från startskärmen håller kvar Dextr installerat i Appbiblioteket. För att ta bort den lokala appen och dess data, fortsätt med Ta bort App.

Nästa, läs den Ta bort “Dextr”? bekräftelse. Tryck på Ta bort när du är redo att ta bort appen och dess lokala data.

Upprepa på varje iPhone och iPad där Dextr Det är installerat. Om du använder lagringsinställningarna i stället väljer du Ta bort App; Avlasta appen håller sina dokument och data. Apples instruktioner för appborttagning Om du också täcker att hitta appen och begränsningar som kan förhindra radering.

På Mac

Sluta Dextr och ta bort widgets innan du tar bort Mac-kopian. Att flytta programmet till Trash redovisar inte i sig sina separata lagrade data.

För den nuvarande Mac-utgåvan, Dextr lagrar sin kontaktdatabas i sin delade appdatamapp. För att ta bort dessa lokala data:

  1. I Finder, välj Gå → Gå till Mapp och gå in ~/Library/Group Containers/.
  2. Leta till mappen som heter exakt group.io.hiddenspectrum.people och flytta det Dextr mapp till Trash.
  3. Öppet Gå → Gå till Mapp igen och gå in ~/Library/Containers/.
  4. Lokalisera io.hiddenspectrum.people, Finder kan visa den som Dextr- och flytta appens behållare till papperskorgen.
  5. Ta bort Dextr från Applikationer och sedan permanent ta bort Dextr objekt du valde att kassera från Trash.

Dessa platser är specifika för DextrDet är aktuellt meddelande. Om namnen inte matchar, är en mapp inte tillgänglig eller om du har använt en annan konstruktion, kontakta support för att identifiera rätt Dextr filer innan du tar bort något. Lämna orelaterade appmappar ensam.

Apples Mac avinstallera guide förklarar program borttagning och varför andra filer som skapats av en app kan förbli efteråt.

Steg 4: Kontrollera enhetssäkerhetskopior och sparad export

En säkerhetskopia kan behålla en äldre kopia även efter att du har tagit bort live-appen och dess synkroniserade data.

För säkerhetskopior av iCloud-enheten, öppna Inställningar → ditt namn → iCloud → Lagring (eller Hantera kontolagring) → Säkerhetskopior och välj den relevanta enheten. Om Dextr är listad, stäng av säkerhetskopian och granska borttagningsbekräftelsen.

Kontrollera också äldre enhetssäkerhetskopior. Att ta bort en hel enhetssäkerhetskopiering tar också bort andra appars säkerhetskopierade information, så använd den appspecifika kontrollen där den är tillgänglig. Apples iCloud-säkerhetshanteringsguide för iCloud förklarar dessa val.

Granska kopior du själv skapat, till exempel:

  • Kontakta export som sparats i filer, nedladdningar eller annan lagringstjänst.
  • IP- och iPad-säkerhetskopior som lagras på en Mac eller PC.
  • Mac-säkerhetskopior som innehåller DextrEtt tidigare datamappar.

Hantera dessa kopior via det relevanta lagrings- eller säkerhetskopieringsverktyget. Att ta bort Dextr raderar inte filer du sparat någon annanstans, och en bibehållen säkerhetskopia kan fortfarande återställa äldre data senare.

Steg 5: Avbryt Pro Separat Om Du Lämnar

Att ta bort Dextr eller dess uppgifter avboka inte en App Store-prenumeration.

Om du har en återkommande Dextr Pro plan som du inte längre vill ha, öppen Inställningar → ditt namn → Prenumerationer → Dextr på iPhone eller iPad och granska dess avbokningsalternativ. Ett livstidsköp har ingen återkommande förnyelse att avbryta.

Apples guide för avskrivning av abonnemang förklarar hur du hittar prenumerationen och Apple-kontot som äger den. Ta bort appdata raderar inte heller din App Store-köphistorik.

Vad händer med Apples kontakter?

Ditt Apple Contacts-bibliotek är skilt från Dextr’s app data. Avinstallering av Dextr och att ta bort dess iCloud-lagring fungerar inte Dextr’s i app radering av länkade personer.

Kontakter som Dextr Tidigare exporterat till Apple Contacts kan därför stanna där. Om du vill ta bort dessa människor också, använd Guide till att ta bort iCloud-kontakter och granska vilket kontaktkonto som äger dem.

Omvänt, om du vill behålla din adressbok, kan du ta bort Dextr utan att välja alla och ta bort dem i appen först.

Om Information Returnerar Efter Ominstallering

En ny installation kan importera namn och telefonnummer från Apple Contacts igen när du ger åtkomst och aktiverar Kontakter Sync. Det betyder inte i sig den gamla Dextr Databasen har överlevt.

Om Dextr-specifika taggar, journalposter eller andra gamla sammanhangser tillbaka, kolla efter en iCloud-kopia, en återställd enhetssäkerhetskopiering eller annan installation som fortfarande håller data. Användning Stöd för support om du inte kan identifiera källan.

Sekretessförfrågningar utöver appens lagrade innehåll

Dextr’s Integritetspolicy skiljer ditt appinnehåll från begränsad analys, diagnostik, attributikation och prenumerationsinformation som hanteras för att driva tjänsten.

Att ta bort dina lokala och iCloud-kopior skickar inte en begäran om radering av den separata informationen. För en begäran om integritetsrelaterad radering, kontakt Dextr Stöd för support och beskriv vad du vill ta bort. Tillämpliga krav på lagring kan fortfarande gälla.