På den här sidan
- Förstå vad du tar bort
- 1. Kontrollera Kontakter Sync
- 2. Arkivera de kontakter du vill ta bort
- 3. Öppna arkiverade kontakter
- 4. Välj post och tryck på Delete
- 5. Exportera den nödvändiga VCF Backup
- 6. Se över den slutliga bekräftelsen
- 7. Kontrollera resultat i iCloud
- Om Radering Är Inte Tillgänglig
- Om du raderar felkontakt
Gamla kontakter kan följa dig genom år av nya telefoner: en entreprenör du använde en gång, ett nummer utan namn eller personer från ett projekt som slutade för länge sedan. Om du redan har beslutat att dessa poster inte längre hör hemma i din adressbok, Dextr ger dig ett sätt att granska dem tillsammans och ta bort deras länkade Apple Contacts-poster.
För kontakter som lagras i iCloud synkroniseras även raderingen till dina andra enheter med iCloud-kontakter aktiverade. Den här guiden går igenom hela processen: kontrollera synkroniseringen, arkivera kontakterna, markera dem i arkivet, spara en säkerhetskopia och bekräfta radering.
Förstå vad du tar bort
Arkiv tar bort en person från din aktiva Dextr lista samtidigt som du behåller posten för senare. Ta bort permanent tar bort deras Dextr spela in och, när de är länkade, deras Apple Contacts-post. Att arkivera ensam tar inte bort kontakten från iCloud.
Dextr fungerar med de kontakter som finns tillgängliga via Apple Kontakter på din enhet. Den adressboken kan innehålla iCloud, Google, Exchange och andra konton. Kontrollera att de personer du tänker ta bort finns i din iCloud-kontaktlista innan du väljer dem. Att ta bort en Dextr-endast post raderar inte en separat, olänkad iCloud-kontakt.
En iCloud-radering delas mellan enheter som använder det kontots iCloud-kontakter. Apple förklarar hur kontaktav deletion synkroniseras. Om du bara vill ha en tystare Dextr Lista, sluta efter arkivering. Om två poster tillhör samma person, förhandsgranska och slå samman deras användbara detaljer innan du överväger radering. Och vår kontakt rengöring guide täcker den bredare processen.
Om ditt mål är att sluta Dextr"nass egen molnsynkronisering medan du behåller dina kontakter, följ Hur man använder Dextr Utan iCloud. Stänga av appsynkronisering eller ta bort DextrLäs-data för lagrade moln skiljer sig från att radera länkade personer från Apple Contacts.
Om du vill ta bort Dextr själv medan du behåller ditt Apple-kontaktbibliotek, använd Så här tar du permanent bort alla Dextr Data. Du behöver inte ta bort länkade personer inuti Dextr som ett avinstallationssteg.
1. Kontrollera Kontakter Sync
I Dextr, öppet Hem → Inställningar → Kontakter Synkronisera. Komplett synkroniseringsinställning, se till att Aktivera Kontakter Sync är på, och använda din Primär synkenhet om Dextr hanterar synkronisering på en annan enhet. Låt alla aktuella synkroniseringsavslutningen innan du tar bort.
Bekräfta också att iCloud-kontakter är aktiverade i din iPhones iCloud-inställningar och att kontakterna visas i iCloud-listan i Apple-kontakter. DextrEn egen iCloud-datasynkronisering och Apples iCloud-kontakter är separata: raderingen måste nå den länkade Apple Contacts-posten för att ta bort den från iCloud.
Om installationen är ofullständig eller Dextr inte komma åt relevanta kontakter, följ Kontakter Sync installationsguide innan du fortsätter.
2. Arkivera de kontakter du vill ta bort
Tryck på Kontakter i den nedre menyn. Öppna listan du vill granska och tryck sedan på checklista ikon bredvid de typ pilarna för att komma in i bulkval. Välj de personer du inte längre behöver och kontrollera den valda räkningen.
Tryck på den här arkivlåda längst ner till höger och bekräfta Archive. Detta ger dig en separat lista att granska innan permanent radering. Om kontakterna redan arkiveras, gå direkt till nästa steg.
Du kan också arbeta igenom Dextr AI:s Behåll och arkivera-förslag först. Den där guide för rengöring förklarar hur man identifierar gamla kontakter och bevarar personer du kanske vill återansluta med.
3. Öppna arkiverade kontakter
Tillbaka till Hem, tryck på Inställningar redskap längst upp till vänster, och välja Arkiverade Kontakter.
Använd Sök för att begränsa arkivet om det behövs. Tryck på den här checklista ikon längst upp till höger, bredvid de typ pilarna, för att aktivera bulkval.
4. Välj post och tryck på Delete
Tryck på urvalscirklarna för de kontakter du vill ta bort permanent. Du kan välja en person eller flera. Användning Välj allt endast när du har granskat alla i den aktuella listan.
Kontrollera räkningen högst upp och tryck sedan på papperskorg ikon längst ner till höger. I detta exempel väljs 12 arkiverade kontakter. Den böjda pilen i mitten är Återställ, som returnerar arkiverade poster till din aktiva lista.
5. Exportera den nödvändiga VCF Backup
Dextr Första utställningarna Ta permanent bort 12 kontakter, med din faktiska valda räkning, och kräver en säkerhetskopia innan du fortsätter. Tryck på Exportera VCF Backup.
I aktiebladet, välj Spara till filerna, välj en mapp du kan hitta senare och tryck på Spara. Exemplet fil är namngivet Borttagna Kontakter (12).vcf. Spara filen framgångsrikt i stället för att bara avfärda aktiebladet.
En VCF-fil bevarar exporterad kontaktinformation i ett format som kontaktappar kan importera. Det är inte en fullständig backup av Dextr"s relationshistorik, händelser, påminnelser eller andra appspecifika data. Håll en kontakt arkiverad om du fortfarande behöver det sammanhanget.
6. Se över den slutliga bekräftelsen
När säkerhetskopian har sparats, Dextr Presenterar en slutlig bekräftelse. Läs den valda räkningen och den permanenta varningssvarningen. När du är säker, tryck på Ta bort från Dextr & Apple Kontakter. Välja Avbryt om du behöver ompröva eller ändra urvalet.
Att ta bort en person tar också bort i samband med Dextr data, inklusive deras påminnelse och interaktionsregister. Arkivets Återställande åtgärd upphäver inte en permanent radering.
7. Kontrollera resultat i iCloud
Låt driften och iCloud-synkroniseringen vara klar och kontrollera sedan iCloud-kontaktlistan i Apple-kontakter eller Kontakter på iCloud.com på en surfplatta eller dator. Sök efter en av de borttagna posterna för att verifiera resultatet innan du arbetar via en annan grupp.
Om en kontakt fortfarande finns kan du stryka den länkade posten från rätt konto. Ett andra rekord för samma person kan finnas kvar. Se även över DextrKontakter Synkronisera inställningar och eventuella fel som visas i appen; en post försvinner från Dextr Enbart bevisar inte att dess iCloud-motsvarighet togs bort.
Om Radering Är Inte Tillgänglig
För arbetsflödet i bulk, öppna Arkiverade Kontakter, inte den aktiva kontaktlistan och välj minst en person. Om Dextr använder en annan primär synkenhet, utför raderingen där. Lös Kontakter behörighet eller synkronisera uppställa uppmaningar, aktivera Kontakter Synkronisera och vänta på en synkronisering i framtiden för att slutföra.
Dextr skyddar ditt eget kontaktkort och dess inbyggda Dextr kontakt från radering. För vanliga aktiva poster med länkade taggar, händelser, relationer, interaktioner eller påminnelser, arkivera dem innan du försöker ta bort dem.
Om du raderar felkontakt
Du kan importera den sparade VCF för att återställa kontaktinformationen som den innehåller. Apple erbjuder också Återställa kontakter i iCloud Data Recovery när ett tidigare arkiv finns tillgängligt. Det återställer en tidigare version av dina iCloud-kontakter, så granska Apples instruktioner innan du använder den. Det återställer inte raderas Dextr- specifik historia.
För din nästa saneringssession, börja med Hur man städar upp dina kontakter med Dextr för att bestämma vad du ska behålla, arkivera eller slå samman innan du tar bort något annat.